ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ

spilia drakou kastorias


Το σπήλαιο βρίσκεται στο 2ο χλμ της εσωτερικής παραλίμνιας οδού στη βόρεια πλευρά της πόλης. Πρέπει να χρειάστηκαν περί τα 6 εκατομμύρια χρόνια για να φθάσει το σπήλαιο στη σημερινή του μορφή που, βεβαίως, μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο, από όσο έχει εξερευνηθεί μέχρι τώρα, ένα αυθεντικό αριστούργημα αρχιτεκτονικής φύσης που δημιουργήθηκε στο πέρασμα εκατομμυρίων ετών. Στο εσωτερικό του υπάρχουν μεγάλα χερσαία και λιμναία τμήματα με εντυπωσιακό σταλακτικό διάκοσμο. Η θερμοκρασία εντός του Σπηλαίου είναι σταθερή όλες τις εποχές στους 16-18Οc, ενώ η υγρασία φτάνει στο 90%. Το σπήλαιο διαχειρίζεται η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Καστοριάς «ΟΡΕΣΤΕΙΑΣ».

τηλ: _30 2467 026777 fax: +30 2467 022655  https://www.spilaiodrakoukast.gr/


ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

enidrio kastorias


Το μεγαλύτερο ενυδρείο γλυκού νερού των Βαλκανίων στεγάζετε σε ένα διώροφο κτίριο 450 τετραγωνικών μέτρων και υπόσχεται να χαρίσει μοναδικές στιγμές στους φυσιολάτρεις.
Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τα περισσότερα ψάρια, άλλα και υδρόβια είδη που ζουν στις λίμνες και στα ποτάμια της χώρας. Το ενυδρείο βρίσκετε στο Περιβαλλοντικό Πάρκο του Δήμου Καστοριάς στην είσοδο της πόλης.

τηλ: +30 2467 023069 - 083433 fax: +30 2467 084750


ΛΙΜΝΑΙΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΔΙΣΠΗΛΙΟΥ

limnaios oikismos Kastorias


Ο προϊστορικός Λιμναίος Οικισμός του Δισπηλιού βρίσκετε στο νότιο τόξο της λίμνης Ορεστιάδας στο χωριό Δισπηλιό του Δήμου Καστοριάς. Την ιστορική αξία του οικισμού έφεραν στο φως ανασκαφές που ξεκίνησαν από το 1932. Ο επισκέπτης κάνει ένα ταξίδι στο χρόνο βλέποντας τις καλύβες εξωτερικά και εσωτερικά ανακαλύπτει την κατοίκηση κατά τη Nεολιθική εποχή. Ο Λιμναίος Οικισμός Δισπηλιού είναι στο 4χλμ Καστοριάς - Άργους Ορεστικού.

kritiki google