Έκθεσης Καστοριανά Ραγκουτσάρια στο Μοσχάτο ( Παράταση )

  • Διαβάστηκε 3941 φορές
Έκθεσης Καστοριανά Ραγκουτσάρια στο Μοσχάτο ( Παράταση )
27 Φεβ
2017

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τα εγκαίνια της  ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας «ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΑ ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ», έντεκα μελών των δύο Φωτογραφικών Ομάδων Φωτοστύλ «Φ.Υ.Γ.Ε.Σ.» με έδρα την Αθήνα και «ΦΩΤΟ.κύτταρο» με έδρα την πόλη της Λευκάδας, από τον Δήμαρχο Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέα Ευθυμίου. «Εξαιρετικά ωραίο. Αυτή είναι η παράδοση του λαού μας. Συγχαρητήρια», ήταν τα λόγια του Δημάρχου, ο οποίος εντυπωσιάστηκε από την ποιότητα των έργων και την ξενάγηση της Αναστασίας Μπόϊκου, Καστοριανή φωτογράφο και επιμελήτρια της έκθεσης.

Κατόπιν με πρωτοβουλία του δόθηκε παράταση της έκθεσης έως 3 Μαρτίου, ώστε να μπορούν να την εντάξουν στα εκπαιδευτικά τους προγράμματα όλα τα σχολεία της περιοχής καθώς θα λειτουργεί 10:00 – 13:00 Δευτ. – Παρ. , αλλά και 18:00 – 21:00 Δευτ. – Κυρ.

Έκθεσης Καστοριανά Ραγκουτσάρια στο Μοσχάτο

Στα εγκαίνια εκφωνήθηκε λόγος του Κωνσταντίνου Σοφιανού, καθηγητή Πληροφορικής σε δημόσιο σχολείο και προέδρου του Δ.Σ. της φωτογραφικής ομάδας ΦΩΤΟ.κύττταρο Λευκάδας. Μίλησε για το έργο και τη δράση της ομάδας στο Kαστοριανό Kαρναβάλι που αποτυπώθηκε με υπέροχες εικόνες, γεμάτες αίσθημα, κάθαρση και μυσταγωγία.

Έκθεσης Καστοριανά Ραγκουτσάρια στο Μοσχάτο

 

Η Αναστασία Μπόϊκου σχολίασε και ανέλυσε τα έργα με τη δική της καλλιτεχνική ματιά, τονίζοντας τα μηνύματα που εκπέμπουν για αγάπη, χαρά και συμφιλίωση ανάμεσα στους ανθρώπους, καθώς παραπέμπουν σε ανάλογους πίνακες ζωγραφικής.

Ολοκλήρωσε συστήνοντας στο κοινό τους εκθέτες.

Έκθεσης Καστοριανά Ραγκουτσάρια στο Μοσχάτο

Οι Καστοριανές αδελφές Κωνσταντίνα Φίσκα και Μαριάννα Φίσκα παρουσίασαν την ιστορία της Γένεσης των Καστοριανών Ραγκουτσαριών με προβολή εικόνων σε  μορφή power point εμπνευσμένη από τις διπλωματικές τους εργασίες για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

 

Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου έγινε η βράβευση των δύο φωτογραφικών ομάδων από τον Δήμαρχο Ανδρέα Ευθυμίου για την προσφορά της έκθεσης «ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΑ ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ» στο κλίμα του καρναβαλιού του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου 2017. Τα βραβεία παρέλαβε η Αναστασία Μπόϊκου, η οποία ενθουσίασε το κοινό με την ομιλία της.

Εκθέτες: Βασιλική Αγγελακoπούλου, Κωνσταντίνος Βεργίνης, Νίκος Βλαχόπουλος,  Γιάννης Ζαφειρόπουλος, Αποστόλης Μαραγκός, Γιώργος Μπάξας, Αναστασία Μπόϊκου, Τατιάνα Σαΐνη, Ελένη Σαραντοπούλου, Κωνσταντίνος Σοφιανός,  Βούλα Χόρτη.

Έκθεσης Καστοριανά Ραγκουτσάρια στο Μοσχάτο

 

Διάρκεια έκθεσης: 17 Φεβρουαρίου – 03 Μαρτίου 2017

 Καλλιτεχνική επιμέλεια έκθεσης: Αναστασία Μπόϊκου

Ωράριο λειτουργίας της έκθεσης: Καθημερινά Δευτέρα έως Κυριακή 18:00 – 21:00

Πρωινές ώρες Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 13:00 θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις για το κοινό και εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία από την επιμελήτρια της έκθεσης Αναστασία Μπόϊκου.

Πληροφορίες τηλ. 210-9573496.

Τόπος: Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος»

Διεύθυνση: Σολωμού 30, Μοσχάτο 183 45 Τηλ. 210-4833390

Είσοδος: Ελεύθερη

Έκθεσης Καστοριανά Ραγκουτσάρια στο Μοσχάτο

Συνδιοργάνωση:

Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου 

http://dimosmoschatou-tavrou.gr/

Δημιουργική Φωτογραφική Ομάδα Φωτοστύλ «Φ.Υ.Γ.Ε.Σ.»

 http://fygesphotostyle.gr/el/home/

 «ΦΩΤΟ.κύτταρο» Φωτογραφική Ομάδα Λευκάδας

 http://photokittaro.wixsite.com/photokittaro

Υπεύθυνος επικοινωνίας, συντονισμός, πληροφορίες για την έκθεση

Νίκος Βλαχόπουλος   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

# Έκθεσης:  #kastorianaragoutsaria

 

 

Ετικέτες

kritiki google

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31